Kategoriler

27 Kasım 2016 Pazar

Occultic ; Nine 2. Bölüm İnceleme

Osu, Deku desu! Yoroshiku onegaishimasu. Direk giriyorum.

  
⇛ İkinci bölümün başında 12 Şubat'a gidiyoruz ve Miyu-pom bir yıllık ömrü kalan bir kanser hastasına 10 yıl sonra bilgisayar başında bir iş sahibi olacağını söylüyor. Acaba diyorum... Animemizin amacı geleceği değiştirmek mi? 

  Daha sonra Gamo-tan'ın sahnesine gidiyoruz (yani 22 Şubat'a geri geliyoruz) ve radyosu birden konuşmaya başlıyor. 

 ⇛⇛bkz: şu radyo.

   Öncelikle bu radyo da nesi ? Nasıl oluyor da daha önce hiç bir yayın çekmezken şimdi birden içinden bir ses konuşmaya başlıyor? Konuşan kız kim? (Bazı insanlar(lol) (Kachhan: ''Bazı insan'' olduk görüyor musun...) konuşanın Ryo-tas olduğunu düşünüyor fakat bilemiyore..)Şimdilik radyo hakkındaki yorumlarımı saklamak istiyorum. Daha sonra radyonun verdiği öneriyle Gamo-tan Hashigami Sensei'nin dişini söküyor.(Tıpkı Testere'deki gibi "Nööö , ben nasıl yaparım onu?" diye ağlayan Gamo-tan, son 30 saniye kaldığını öğrenince birden depara kalkıp tam vaktinde dişi sökmeyi başarıyor. lol) OMG 0_0 (Kachhan: Yalnız o şeyi sen nası soktun sen o şeyi sen diş etinin dibine kadar sen ...)




⇒⇒Meğer dişimiz bir anahtarmış. Neyin anahtarı ? Şu anda altta göreceğiniz üzere...Hemen geçelim.


Diğer dedektiflere "Cinayet şöyle şöyle bir manga var... Orada yazan senaryoya çok benziyor!!!" şeklinde rol kesen Shun Moritsuka, asıl yüzünü gösteriyor ve ta tam! Denklem, bu adam her kimlerle çalışıyorsa onlar tarafından yapılmış ustaca bir oyun bence. (Kachhan: Bence bunlar o oyunu yapan değil de engel olmaya çalışan taraf..) Belki de "Yeeaa şu mangaya çok benziyor.." diyerek kafa karıştırmaya çalışıyorlar? Kim bilir... Mesela şu alttaki repliğe bakın :
"Güneşli gökyüzünü de ekleseymişim." de nesi? Çeviri hatası mı yoksa karakter gerçekten öyle bir şey söylüyor mu? (Kachhan: Gerçekten o tarz bir şey söylüyor) Eğer ki öyleyse... Bunların baya baya doğa üstü güçleri var. Ve geliyoruz anahtarın olayına :
Evet... Aradıkları şey bir liste. Ve listenin bu dünyada belki ortaya çıkmamış olacağından bahsediyorlar. Bu dünya derken paralel evrenler mi var yoksa şimdiki dünya mı demek istiyorlar? Yani zamanda yolculuk yapan kişiler misali... Listenin gerçekte var olup olmadığından bile emin değiller. Ve Moritsuka, listenin şifrelenmiş olduğunu söylüyor. Tabi ki... Bu şifreyi kıracak anahtar kimde? Bizim Gamo-tan'da ! Ahaha. Bildiniz, dişimiz bu listenin anahtarı bence.

Bu liste öyle bir liste ki birileri yok etmeye çalışıyor, birileri onu bulmaya... Bulmaya çalışanlar Moritsuka ve tayfası ise...Liste Hashigami Sensei'ye ait desek, listeyi yok etmek isteyen kişilerin ise Gamo-tan'a dişini sök emrini verenin tarafında olduğunu varsayabiliriz. Cuz... Why not? Listeyi bulmak için insan kılığına girmişler anlaşılan...(Bakınız, sol taraftaki replik.) Ya da geçmişte yaşamanın süresidir ha, ne dersiniz?

Bu varlıklar her ne ise... Dünyada 256 tane kobay seçmişler. Kendi amaçlarını devam ettirecek kişiler? Neyin deneyini yapıyorlar?



Profesörün bıraktığı nottan bahsediyorlar... Moritsuka kimse görmeden silmiş notu. Fumu fumu... Bu "CODE" dedikleri ne olabilir ki? Listeye girebilmek için bir kod mu gerekiyor?



Konuşmamız, geleceği asla değiştiremeyeceğimizi öğrenmemizle son buluyor lol. Anladığım şey... Bazı insanlar geleceği değiştirmeye çalışıyor, bazıları ise buna engel olmak mı istiyor? Damn, its hard man.


Sonra 19 Şubat'a geliyoruz ve bizim profesörün oğlu, falcı kızımızla neler konuşmuş onu izliyoruz. Kızımız geleceği görüyor ve "Git babanla konuş!Bu son şansın!" diyor. Peki oğlumuz gidip konuştu mu? Bilmiyoruz.
Ancak burada değinmek istediğim nokta... Miyu-pom geleceği gördüğünde profesörün henüz saçı soyulmamıştı. Ve oğlu onu o halde görüyordu. Gelecek değişmedi diye varsayarsak... Orada henüz ölmemiş de son hamleyi yapıp saçını oğlu mu söküyor? (Kachhan: Sarai'dan beklemem yaa asla :') O bir Iida, pls)Yoksa çoktan ölmüş ama oğlu gene de saçını söküyor? Belki hayata yeniden döndürmek için Aria'ya kara büyü yapmasını istemiştir? Çok uçtum galiba. Belki de oğlu onu öyle gördü, gitti. Ve daha sonra gelen kişi saçını yoldu.Olamaz mı? Olabilir.
Daha sonra 23 Şubat'a geliyoruz ve Gamo-tan'ın cafeye gelmediğini gören Izumin onun için endişeleniyor. Daha sonra gerizekalı Ryo-tas "Çünkü ona kara büyü yaptırdım, büyüm tuttu bwahahahahah" diye gülüyor. Bir karakter ancak bu kadar gıcık olabilir. (İçimde öyle bir his var ki sonradan yaptığı şeyler mantıklı çıkacak ama du bakalım.)
Ve geldik Akuma San'ımıza... Demek ki Aria, profesörümüz için büyü yapmış ama aslında hanım kızımızın büyüleri öldürmüyormuş. Akuma San ise onu öldürmediğini, tuzağa düşürüldüğünü söylüyor. Tam da tahmin ettiğim gibi... Suçu ya bu şeytana yıkmaya çalışıyorlar ya da kıza. Ya da denklemi daha da çok bilinmeyenli hale getirmeye çalışıyorlar.
(bkz:oyaya... nani kore? kuyruk mu? )
(Kachhan: Oyaya?? Ahahahahahah yerim)

(bkz:araraa... saçmış akjdhjkf.)

Bu arada 25 Şubat'a geldik. Falcı kızımızla arkadaşı konuştu, arkadaşı kuş almaya gitti. (Evet, siz görmediniz ama bunlar oldu.) Daha sonra Miyu-pom Ririka ile karşılaştı. Tabi onlar birbirlerini tanımıyorlar.
 Ririka onunla karşılaştıktan sonra ünlü kötü gülümsemesi attı. Nani kore? Bir şeyler oldu olacak dedik ki...
Miyu-pom'un arkadaşı ona böyle garip bir fotoğraf gönderdi ve kayıplara karıştı. Fumu fumu... Yorumsuzum sayın seyirciler. Nitekim ben de bir izleyiciyim, benden çok şey beklemeyin ksjdfhdf.






Cya !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder